Invata tot ceea ce trebuie sa stii

Vanzari obiecte de cult

Vanzari obiecte de cult
icoane ortodoxe

Cum sa evitam formarea condensului

Evacuarea vaporilor de apa rezultati din respiratie, utilizarea bailor sau activitatii din bucatarie, se face greoi in situatia etanseitatii locuintei.Existenta vaporilor de apa creste odata cu temperatura.ntalnit frecvent in bucatarii sau in salile de baie, condensul este cauzat fie de un aer suprasaturat de umiditate si insuficient aerisit, fie de un aer mai putin umed in alte camere, dar care intra in contact cu ziduri cu mult mai racoroase. Condensul se manifesta mai ales in cazul peretilor putin sau deloc izolati, expusi vanturilor puternice.
Efectele condensului sunt cunoscute : miros neplacut insotit de caderea zugravelii de pe pereti, pete negre in colturi sau dupa mobile, dezlipirea tapetului din camere, umflarea faiantei... Pentru a verifica daca este condens sau nu, aplicati o bucata de foaie de aluminiu pe perete; daca aceasta se abureste, cu siguranta va fi vorba de condens.
-->
Pentru a evita acoperirea peretilor cu pete negre, umflarea faiantei din buctarie sau din baie, deci pentru a indeparta problema condensului (si a asigura confortul in locuinta dumneavostra), trebuie gasit un echilibru intre aerisirea incaperilor, incalzirea lor si izolarea zidurilor de fatada.
Daca la o temperatura mica de 0ºC pana la 5ºC un metru cub de aer poate contine cca 5g de vapori de apa, la o temperatura de 20ºC cantitatea de vapori pe care o va primi aerul se tripleaza.
Cand temperatura scade in zilele friguroase sau mai ales in timpul noptii vaporii de abur existenti in aerul locuintei (camerei) se condenseaza.
Condensul se va produce intotdeauna pe suprafete reci ale ferestrei (geamuri si profile).
Este cunoscut faptul ca pierderea de caldura in proportie de 40% se face prin fereastra.
Comparand suprafata ferestrei cu suprafata totala a camerei sau locuintei aceasta reprezinta intre 2,6 % si 5%.Facand evaluarea, rezulta ca ferestrele si usile ce reprezinta numai 5% pierd 40% din cantitatea de caldura , fenomen ce pare de necrezut si totusi se intampla.
Condensul incepe intotdeauna la marginea geamului sau a ramelor ferestrelor, iar daca acestea sunt bine etansate si termoizolante, atunci umezeala (condensul) se poate produce pe toate suprafetele reci (pereti, tavane).In locuinta avand efectele de condens mentionate se pune intrebarea: ce trebuie sa facem?
Pentru a impiedica sau stopa formarea condensului este necesar sa fie respectate, mai ales in faza de proiectare si executie, la o locuinta urmatoarele reguli:
  • Incaperile de la nord se racesc mai mult fapt pentru care trebuie marita instalatia de transmitere a calduri (mai multe elemente de incalzire) sau o buna izolare termica.
  • Montajul ferestrelor la mijlocul zidului
  • Locuinta sa fie prevazuta cu canale de ventilatie verticale
  • Usile de interior sa aiba un gol la partea de jos de cca 1.5 cm fata de podea
  • Tamplaria ferestrelor sa fie executata din profile de PVC cu 3-6 camere de aer.
  • La geamurile termoizolante, daca este posibil sa se utilizeze geamuri termoizolante de joasa emisivitate (sticla LOW E iar interstitiul sa fie cu argon sau krypton)
  • Glaful interior sa nu acopere elementele de incalzire. In cazul ca acesta acopera elementele de incalzire , sa fie perforate.
  • Curentul de aer cald sa nu fie impiedicat sa circule de-a lungul ferestrei.
  • Unele firme de constructie a tamplariei ferestrei folosesc un sistem mascat de aerisire amplasat la baza ferestrei pentru a asigura un schimb de aer fara a provoca curenti de aer.
In plus, dimineata, este recomandata deschiderea ferestrelor timp de 10-20 minute. 

Dupa inchiderea ferestrelor, incalzirea sa fie uniforma si la temperaturi moderate. Temperaturile din locuinta sa nu difere prea mult de la o camera la alta. 
http://ingrijire.blogspot.ro/2012/12/zugravirea-cu-huma.html

Icoane de vanzare

Romania cadouri

brico365