Alcool si limonada: se umezeste cu detergent/ sapun lichid, apoi se tamponeaza. Se umezeste apoi cu otet de vin alb, se tamponeaza si se clateste cu apa curata.
Cafea, ceai negru: Pata se stropeste cu sifon, se clateste si se usuca.Se spala apoi cu sapun lichid.Candva se obisnuia ca aceste pete sa fie frecate mai intai cu glicerina si apoi cu o solutie de amoniac.
Cafea cu lapte: pata se stropeste cu sifon, se clateste si apoi se tamponeaza.Se trateaza cu spuma uscata.
Se foloseste apa pentru pete pentru a indeparta resturile de lapte.In caz de nevoie se da cu sapun lichid.
Smantana, inghetata si lapte: Se actioneaza cu o solutie lesioasa si se clateste cu apa rece.Se insista asupra petelor grase care au mai ramas, cu apa oxigenata.Se da cu spuma uscata daca este nevoie.
Suc de fructe: Se tamponeaza cu o carpa inmuiata in apa lesioasa.La nevoie sa da cu spuma uscata.
Vin: Se tamponeaza cat mai repede posibil cu o carpa umeda sau cu servetele absorbante.Se da cu spuma uscata.
Cafea, ceai negru: Pata se stropeste cu sifon, se clateste si se usuca.Se spala apoi cu sapun lichid.Candva se obisnuia ca aceste pete sa fie frecate mai intai cu glicerina si apoi cu o solutie de amoniac.
Cafea cu lapte: pata se stropeste cu sifon, se clateste si apoi se tamponeaza.Se trateaza cu spuma uscata.
Se foloseste apa pentru pete pentru a indeparta resturile de lapte.In caz de nevoie se da cu sapun lichid.
Smantana, inghetata si lapte: Se actioneaza cu o solutie lesioasa si se clateste cu apa rece.Se insista asupra petelor grase care au mai ramas, cu apa oxigenata.Se da cu spuma uscata daca este nevoie.
Suc de fructe: Se tamponeaza cu o carpa inmuiata in apa lesioasa.La nevoie sa da cu spuma uscata.
Vin: Se tamponeaza cat mai repede posibil cu o carpa umeda sau cu servetele absorbante.Se da cu spuma uscata.