Invata tot ceea ce trebuie sa stii

Vanzari obiecte de cult

Vanzari obiecte de cult
icoane ortodoxe

Tipuri de feedback

  1. Feedback negativ. Acest tip de feedback este de fapt doar exprimarea unei păreri negative despre acțiunile cuiva, fără a include recomandări utile pentru redresarea efectelor acelor acțiuni. Feedbackul de acest tip nu duce nicăieri, dar produce discuții aprinse sau frustrări mocnite, mai ales din partea celui vizat direct de acele remarci.
  1. Feedback constructiv. Acesta se oferă având în vedere binele comun al unei echipe sau al unui proiect, iar în timpul acestor întâlniri se oferă indicii și recomandări pentru obținerea unor rezultate mai bune. Acest tip de feedback ar trebui urmat de o nouă întâlnire pentru reevaluarea situației, pentru a-i oferi aprecierea cuvenită celui care a aplicat cu succes acele recomandări sau pentru a încerca noi variante care să aibă un efect pozitiv.
  1. Feedback pozitiv/apreciativ. Acesta este în egală măsură important precum este și cel constructiv. Chiar dacă totul merge strună, managerul sau colegii ar trebui să acorde timpul necesar pentru a oferi și feedback pozitiv, arătându-și aprecierea față de acțiunile benefice ale unui alt coleg.
  2. Feedback pur evaluativ. Acesta pune doar etichete de „Așa DA/Așa NU”, fără a aduce în plus ceva constructiv. Evaluarea de acest tip va fi apreciată de către cel vizat de această discuție doar atunci când i se comunică ceva pozitiv. În cazul unei evaluări negative, se vor crea doar disensiuni în cadrul echipei, fără a se întreprinde acțiunile necesare pentru schimbarea situației.
  1. Feedback prescriptiv. Spre deosebire de feedbackul evaluativ, acesta oferă doar recomandări, fără a analiza situația existentă împreună cu cel care primește acele recomandări. În lipsa unui dialog deschis, cel evaluat se va simți nedreptățit, neînțelegând uneori fundamentul acelor recomandări oferite pe nepusă masă.
  1. Feedback descriptiv. Acest tip de feedback este ideal, deoarece le înglobează pe primele două într-o discuție constructivă, orientată spre îmbunătățirea rezultatelor prin metode discutate și convenite de comun acord.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Icoane de vanzare

Romania cadouri

brico365