Invata tot ceea ce trebuie sa stii

Vanzari obiecte de cult

Vanzari obiecte de cult
icoane ortodoxe

Ce cauti cand cumperi o locuinta?

O bună izolare termică:
Blocurile vechi generează cea mai mare risipă de energie, motiv pentru care autoritățile din România au și demarat proiecte ample de izolare termică, atât în Cluj Napoca, cât și la nivel național. Un apartament situat într-un bloc bine izolat termic, dotat cu sistem de încălzire individual performant, va genera economii anuale minime de 300 de euro.

Un spațiu interior bine gândit:
Dimensiunea, dar și compartimentarea unei locuințe ar trebui să fie foarte bine gândite și adaptate la nevoile reale ale unei familii. Fiecare hol suplimentar presupune costuri suplimentare de achiziție (un metru pătrat util se vinde cu aproximativ 1.000 de euro în Cluj), dar și costuri mai mari de întreținere: încălzire/răcire, curățenie, etc. Din acest punct de vedere, generatoare de economii pe termen lung sunt nu neapărat apartamentele cu suprafețe foarte mari, ci, mai degrabă, cele inteligent compartimentate. Boxele de depozitare pot reprezenta un avantaj important, acestea permițând eliminarea unor spații inutile din locuință și reducând, astfel, costurile întreținere.
Vechimea apartamentului:
În ultimii ani, producția de materiale de construcții a evoluat mult. Spre exemplu, blocurile de zidărie termoizolantă moderne garantează un transfer termic net inferior comparativ cu materialele de construcție utilizate în urmă cu două decenii. În plus, toate instalațiile din apartamentele noi vin din start cu garanție de câțiva ani. În cazul apartamentelor vechi, dacă o instalație a cedat, înlocuirea ei poate genera costuri de până la 10% din valoarea imobilului. În cazul achiziției unui apartament nou, trebuie acordată atenție tuturor materialelor de construcție utilizate, nu doar finisajelor care „izbesc” privirea. La fel de importantă este și firma de construcții care a executat lucrările și expertiza acesteia în piață.
Proximități:
În bugetul unei familii, cheltuielile de zi cu zi au o pondere importantă. Întrucât prețurile alimentelor, spre exemplu, pot varia semnificativ în funcție de magazin, mai multe opțiuni situate în apropierea casei înseamnă mai multe posibilități de a economisi. Pentru cei care au copii, un alt aspect important legat de proximități este și distanța parcursă zilnic până la școală sau grădiniță. Contează, de asemenea, și cât de ușor poți ajunge la un spital, o farmacie sau un loc de joacă.

Sursa.http://www.love-living.org

Icoane de vanzare

Romania cadouri

brico365