Invata tot ceea ce trebuie sa stii

Vanzari obiecte de cult

Vanzari obiecte de cult
icoane ortodoxe

Ce trebuie sa faci cand cumperi o proprietate?

1. Stabilirea pretului final de vanzare cu vanzatorul si sa va asigurati ca nu exista nici o neintelegere in acest sens.

2.Verificarea actele de proprietate ale vanzatorului, pentru a va convinge ca nu exista probleme legate de situatia juridica a imobilului. Este preferabil ca verificarea actelor sa se faca in prezenta noastra,deoarece avem expertiza de specialitate si pregatire juridica.

3.Semnarea antecontractului de vanzare-cumparare. Acest antecontract este o promisiune asumata de ambele parti de a incheia in viitor, la pretul convenit, contractul de vanzare-cumparare privind imobilul. Prin antecontract sunt stabilite o serie de elemente extrem de importante, si anume: pretul vanzarii-cumpararii; data-limita pana la care trebuie semnat contractul de vanzare-cumparare final; termenul de eliberare a imobilului; avansul platit prin antecontract; modalitatea de plata a pretului imobilului. Este preferabil ca semnarea antecontractului sa se faca in fata unui notar public. Antecontractul are o importanta deosebita, deoarece prin semnarea lui intelegerea dintre parti capata valoare juridica, iar daca o parte doreste sa nesocoteasca aceasta intelegere, cealalta parte se poate adresa cu succes instantei de judecata.

4.Semnarea contractului de vanzare-cumparare final in fata notarului public. Dupa semnarea acestui contract, notarul public care a autentificat actul este obligat prin lege sa-l transmita din oficiu la biroul de carte funciara competent, pentru ca dreptul de proprietate al cumparatorului sa fie inscris in cartea funciara. In termen de cel mult 30 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, cumparatorul este obligat sa se prezinte la administratia financiara in a carei raza teritoriala este situat imobilul achizitionat, unde se realizeaza inscrierea sa ca titular de rol fiscal pentru imobil.

Icoane de vanzare

Romania cadouri

brico365