Invata tot ceea ce trebuie sa stii

Vanzari obiecte de cult

Vanzari obiecte de cult
icoane ortodoxe

Montarea lavoarelor

Dacă instalaţiile de bază există deja în pereţi, montarea unui lavoar este uşor de executat.
Pregătire
Închideţi coloana de apă. Măsuraţi distanţa între găurile de prindere. Marginea superioară trebuie amplasată la 840 mm deasupra pardoselei, găurile de prindere se află de obicei la 40 - 50 mm sub marginea superioară. Găurile de prindere trebuie date la o înălţime de cca. 800 mm. Utilizaţi neapărat o nivelă cu bulă pentru asigurarea orizontalităţii (A).
Montare

Pentru montarea lavoarului aveţi nevoie de un set de fixare, compus din dibluri, şuruburi de ancorare cu filet dublu (diblu/piuliţă), şaibe de plastic şi piuliţe. Găuriţi astfel încât diblurile să se fixeze bine în găuri. Plantaţi diblurile prin batere uşoară cu ciocanul, înfigeţi şuruburile cu filetul pentru diblu şi rotiţi-le cu un cleşte-papagal. Înşurubaţi atât încât să rămână deasupra peretelui o treime din zona mijlocie a şurubului (B).
Poziţionaţi lavoarul pe şuruburi. În timp ce acesta este susţinut, puneţi pe şuruburi şaibele şi piuliţele, pe care înşurubaţi-le manual. Strângeţi piuliţele cu cheia, nu strângeţi exagerat, se pot sparge urechile de fixare ale lavoarului (C).
Montarea armăturilor

Lavoarele actuale sunt prevăzute cu o singură gaură de trecere pentru baterie. Bateriile de acest tip sunt nişte amestecătoare cu manetă, cu două ventile manuale de reglare sau unul singur, dacă este disponibilă numai apa rece (A).
Pentru montare se îndepărtează de pe baterie piuliţa de fixare, şaiba şi garnitura, astfel încât să rămână pe ea numai inelul O. Se introduce bateria în gaura din lavoar, se montează pe dedesubt garnitura, şaiba şi piuliţa şi se strânge. Racordurile de apă caldă şi rece se curbează astfel încât să se cupleze perfect perpendicular la robinetele de coloană. Eventual mai scurtaţi ţevile.Ţevile poziţionate înclinat în robinetele de colţ nu asigură etanşarea(B).
Montarea sifonului
Se dezasamblează sifonul (C), compus din dopul de scurgere sau ventilul conic, supapa de scurgere, inelul de etanşare, carcasa sifonului (sau piesa inferioară a supapei de scurgere) şi tija de acţionare. Se montează supapa în gura de scurgere a lavoarului. Se înşurubează pe dedesubt piesa inferioară a supapei, cu garnitura pe filetul piesei superioare. Deschiderea pentru tijă va fi orientată spre spate. Se cuplează tija la articulaţia de pe piesa inferioară, astfel încât dopul ventilului să asigure închiderea etanşă la acţionarea tijei.
Încheiere

Racordarea lavoarului la faianţa peretelui se va face cu chit siliconic.

Montarea încălzitorului

Dacă nu există ţeavă de apă caldă, aveţi nevoie de un încălzitor electric de joasă presiune cu acumulare, care poate fi instalat cu costuri reduse şi fără efort deosebit. Încălzitoarele pot fi montate deasupra sau dedesubtul lavoarului. Ca armături aveţi nevoie de o baterie de joasă presiune pentru o gaură, cu 3 racorduri (8 mm), unul pentru robinetul de coloană, două pentru încălzitor, conform marcajelor.

Icoane de vanzare

Romania cadouri

brico365